Om oss

Näktergalningarna är en blandad kör i stadsdelen Skarpnäck som bildades som en del av Jordcirkus. Senare lades Jordcirkus ner men kören fortsatte självständigt. Vi har haft en mängd projekt genom åren.

Vi är en kör med en blandad repertoar som sätter sångglädjen i första rummet. Våra projekt och konserter försöker sammanföra olika generationer, etniska grupper, musiker och sångare, ibland även skådespelare, dansare, cirkusartister och artister.

Krav för att vara med i kören
Vi sätter sångarglädjen i första rummet men viss körvana och bra gehör är önskvärt.

Repertoar och inriktning
Blandad repertoar, ofta musikteater

Kören söker
Vi söker fler sångare, i första hand basar och tenorer, till vårt projekt Vivaldi Utan Gränser – Gloria möter flyktingars musik. Projektet består av tre delar: Vivaldis Gloria RV 589 med solister och kammarorkester, musik av musiker från Afghanistan och Syrien samt möten och samverkan mellan dessa musikstilar, som vi utvecklar under ett antal workshops tillsammans med invandrade musiker under senhöst och tidig vår. Projektet utmynnar i två konserter i slutet av mars 2018.

Viss körvana är självklart en fördel i detta projekt.

Här kan du se en film från vår första konsert av bara Gloria till piano 24/10: https://youtu.be/wAdV-YKxfO4

Så fungerar föreningen
Vi är en ideell förening med en liten styrelse som har det löpande ansvaret för verksamheten mellan årsmötena, men vi försöker alltid att sprida arbetsuppgifter och engagemang bland alla våra körmedlemmar. Ingen människa kan göra allt, men alla människor kan göra något! Vi har många olika talanger inom vår kör och vi hoppas kunna inspirera till nya stordåd av medlemmar och andra som jobbar med oss i nya framtida projekt.

Smakprov ur föreställningen då Näktergalningarna firade sitt 30-års-jubileum.

Från första föreställningen av Volund
Bild från vår första uppsättning av ”Volund”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *