Quilty möter Näktergalningarna – Irländsk glöd i Skarpnäck

QUILTY – levande legender inom irländsk folkmusik – gruppen som i över 25 år hängivet har gjort den irländska musiken till sin egen. Gruppen tar en kort paus från sin riksomfattande turné för att glädja oss här i Skarpnäcks. Ni kommer att bjudas på rödglödgade dansanta låtar, sorgliga ballader och en och annan skämtsam visa!

NÄKTERGALNINGARNA, Skarpnäcks egen teaterkör sedan 1985, medverkar tillsammans med ett 40-tal barn i 10–12-årsåldern från Martinskolan. Näktergalningarna är en blandad kör i Skarpnäck som ofta tar sig an lite skarpare utmaningar. De arbetar ofta i samarbete med andra grupper, körer och skolor för att få både bredd och kvalitet. Repertoaren är blandad och sträcker sig från visor och folkmusik till klassiska verk som Mozarts Requiem, Vivaldis Gloria m fl.

Nu tar Näktergalningarna sig alltså an den irländska folkmusiken i ett samarbete med de svenska nestorerna inom genren: Quilty. Näktergalningarna har en lång historia tillsammans med Quilty och har spelat med dem redan när de var relativt nya på den svenska scenen!

Vi bjuds på två föreställningar den 14 oktober 2018: den första börjar kl. 13.00 och den andra kl. 16.00. Föreställningarna pågår i 2 timmar.

Här kan du köpa biljetter: https://kulturbiljetter.se/evenemang/3568/quilty-möter-näktergalningarna-irländsk-glöd-i-skarpnäck/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.