KÖRSÅNGARE I VÄNTAN

I januari 2020 hade vi fullt fokus på vår konsert ”Aldrig mer Auschwitz” på Musikaliska. Vårt hårda arbete med förberedelser och repetitioner resulterade i en riktig knallsuccé, utsålt, fantastiska medverkande artister och musiker, samt den stora kören, med sångare från Röstjärn, Skeppsholmens Fredskör och så vi Näktergalningar. Det var en sådan glädje med det totala engagemanget både i publiken och på scenen. Vi får fortfarande hälsningar och positiv feed-back från publiken.

Därefter pustade vi ut och arbetade med vår konsert på ”Earth Hour” i Bagarmossens Folkets Hus, också detta evenemang med ett par andra körer. Dessutom hade arbete inletts med att planera för körens medverkan på Parkteatern. Vi var på första läsning och pjäsgenomgång ute på Djurgården. 15 körsångare arbetade tillsammans med skådespelare, regissör, scenansvarig, musiker och övriga aktörer på Parkteatern. Det var intressant, spännande och gav mersmak inför det kommande arbetet. Styrelsen hade också börjat diskutera årets julkonsert samt med planering av ett kommande körjubileum.

Men i fjärran tornade nya moln upp sig, Coronan närmade sig alltmer obevekligt och hur det skulle påverka oss var den stora frågan. I början var vi optimistiska, styrelsen hann träffas hos Dagny och planerade för att eventuellt ställa in några repetitioner, men läget förändrades snabbt till det sämre. Ett par veckors inställda körrepetitioner, förlängdes alltmer. Earth Hour fick ställas in, men planeringen fortsatte för vår sommar med Parkteatern. Efter en månad blev nästa styrelsemöte ett telefonmöte, men vi trodde ändå att efter ett uppehåll i mars, skulle vi kunna börja repetera med Olof under april. Men nästa styrelsemöte, också det per telefon, handlade mest om hur det skulle bli med sommaren, alla andra planer nerlagda. Vi gjorde scheman för deltagare och reserver, för hur klädbeställning skulle se ut och hur kördeltagarna skulle fortsätta att arbeta hemma med att öva sina stämmor.

Det kom inte igång några fler repetitioner under våren, tvärtom blev direktiven allt hårdare för att träffas inomhus, vara större grupper, eller deltagande för 70+ och övriga riskgrupper. Så kom då beskedet, Parkteatern ställer in och flyttar fram sina program för sommaren 2020, vilket känns väldigt tråkigt men också som det enda rimliga.

Kanske är läget så förbättrat i höst vad gäller coronaviruset, så att vi kan komma igång med våra repetitioner och genomföra Earth Hour i Bagarmossen samt julaktiviteter, vi håller tummarna för att folkhälsan då har blivit bättre och att alla klarat sig igenom denna kämpiga vår!

Det som återstår är nu vår avslutning som sker i Bergholmstorpets trädgård på söndag 17 maj kl. 14. Hoppas att så många som möjligt kan vara med då och sjunga, kanske med en fikastund också!

Efter sommaren hoppas vi komma igång med sjungandet igen, kanske till början utomhus men sedan hoppas vi kunna flytta inomhus när kylan och mörkret kommer.

Lotta Berg Eklundh, styrelsens krönikör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.